Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2011

Merenneitokynnet + hiletutor

Toiveet on kuultu ja vihdoin toteutettu ja minun ensimmäinen tutorpostaus tulee tässä! Pahoittelen jo valmiiksi huonoja kuvia yms... En koskaan tajunnu että vaiheiden valokuvaaminen voi olla niin vaikeaa !?! Nostan hattua kaikille niille ketkä onnistuu saamaan hyviä kuvia ja hyviä tutoreita! :P

Minua on pyydetty tekemään hilekärjistäni tutoria. Näissä kynsissä on kolmea eri hilettä käytetty; vaaleanvihreää, merenvihreänturkoosin-väristä ? :D ...ja valkoista.

Tämä tapa jolla teen hilekärjet, on ihan itse opittu tekniikka. En tiedä kuinka hyvin osasin sanoin sen selittää, mutta toivottavasti irtoaa jotain infoa. Jotain rakentavaa palautetta olisi kiva saada, niin saisin ehkä jatkossa tutorit onnistumaan paremmin, kuvin sekä sanoin, jos niitä uskallan enää tehdä :)


1. Pohjalla ensimmäiset kerrokset geelejä ja kynnet ovat valmiita koristeluille...

2. Kynnelle levitetään geeliä, jotta saadaan hileet tarttumaan kynnelle.

3. Levitä kynnelle siveltimellä haluamiasi hileitä. Itse laitoin kolmea hilettä sekaisin, vuorotellen kutakin oman maun mukaan. Hilettä laitan melko paksulti niin, ettei hileiden läpi näy kynttä. Jätä alareuna tasaiseksi ja varmista että hilettä on myös kynnen sivuilla ja kärjessä.

4. Jotta kynnen alareunaan saadaan liukuvan näköinen reuna, tarvitaan "terävä" työkalu, esim. dottingtool. Vedä hennoin ottein työkalulla hileen reunaa kynnet kärkeä kohti suorin vedoin. Tee näin koko kynnen reunan alueelta. Tasoita hilepintaa siveltimellä hennosti ns. taputellen jos se on tarpeen.
5. Näin hileen reunasta tulee liukuva ja sitten uv-uuniin kovettumaan normaalisti.

6. Valmis lopputulos. Nimettömät koristelin isoilla paljeteilla.

6 kommenttia:

 1. "Vedä hennoin ottein työkalulla kynnen reunaa kärkeä kohti suorin vedoin haluamasi verran." Tota en älynny? :D Siis miten sitä kuuluu?

  VastaaPoista
 2. ...Selvensin asiaa hieman tuohon postaukseen! :) Hyvä kun sanoit asiasta, se oikeasti oli hyvin epäselvästi selostettu. Tästä opimme siis että älä tee tutorpostausta keskellä yötä :D

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia paljon! Tää autto mahottomasti minuu :)

  VastaaPoista
 4. mun on aivan pakko saada sun tekemät kynnet! näyttää tosi upeilta! suostutko tekemään tuntemattomille? ja millä hinnalla?

  VastaaPoista
 5. Harvemmin on tullut tuntemattomille tehtyä ja voisin muuten tehdä mutta jouduin kynsiharrastukseni laittamaan nyt pienelle tauolle henkilökohtaisista syistä, valitettavasti.

  VastaaPoista